Cupfinaleseminaret

Bidragsytere

Bidragsytere

Under ser dere en rekke av bidragsyterne for Cupfinaleseminaret 2016. Når bidragsyterne for 2017 begynner å falle på plass så oppdateres denne siden fortløpende. Men vi kan allerde nå love at denne listen av bidragsytere vil bli minst like imponerende i 2017 som i 2016.

BIDRAGSYTERE CUPFINALESEMINARET 2016:

Roy Hodgson
Hodgson er en av Europas mest kjente og respekterte fotballtrenere. Han har også en fortid som trenere i en rekke av de nordiske landene – blant annet i Viking, FC København, Malmö FF og Örebro. Han har også vært manager i storklubber som Liverpool, Inter, West Bromwich Albion og Fulham. Fra 2012 fram til og med sist sommers EM i Frankrike var han Englands landslagssjef.

Erik Hamrén
Hamrén er inne i sitt åttende år som svensk landslagssjef, og er i øyeblikket regnet som en av de mest velrespekterte trenernavnene i Skandinavia. Har tidligere ledet en rekke store klubber i Skandinavia og blitt både norsk og dansk seriemester med henholdsvis Rosenborg i 2009 og Aalborg i 2008. Han vant også bronse med Aalborg i 2007 med deltakelse i gruppespillet i Champions League, som gjorde han til den første treneren i Aalborg BK sin 131 år lange historie som har vunnet medalje to år på rad. Før dette ledet han Ørgryte til seier i den svenske cupen to ganger, og er også svensk cupmester med AIK.

Ronny Deila
Overtar hovedtreneransvaret i Vålerenga Fotball fra 2017. Fra 2014 til 2016 ledet han Celtic, og i løpet av sine tre år i den skotske storklubben ble det to seriemesterskap og en ligacup-tittel. Ansettelsen i Celtic kom som en følge av hans svært imponerende arbeid over mange år med å  bygge Strømsgodset opp til en stabil toppklubb som sto for en svært underholdende og positiv fotball med mange spennende unge spillere utviklet i egen klubb. Ble norsk seriemester i 2010 og cupmester i 2013. Som spiller selv representerte Deila blant andre Strømsgodset, Odd og Viking.

Jarle Aambø
Den tidligere toppidrettsjefen har over 20 års erfaring på ledelsesnivå i norsk toppidrett, og jobber nå i Olympiatoppen med ansvar for ”Prestasjonskultur”. Under UEFA PRO/A-lisens skal Aambø lede en seasnse med fokus på nettop dette emnet, med fokus på kjennetegn ved og utvikling av prestasjonskulturer på internasjonalt toppnivå.

Per Joar Hansen
Tidligere Tippeliga-trener for Rosenborg BK som jobber for Norsk Toppfotballsenter. Han har tidligere vært hovedtrener for GIF SundsvallAalesunds FKRanheimRosenborg (1989) og det norske U-21-landslaget som tok bronsemedalje i EM-sluttspillet  2013. Ble serie- og cupmester som spiller for RBK i 1988.

Jakob Tind

Jacob Tind er daglig leder for Silkeborgs U9-U12 akademispillere. Her har han ansvaret for at skape fundamentet for kommende elitespillere, og har tidligere vært med å utvikle spillere som Asger Sørensen (Red Bull Salzburg, 20 år,) Robert Skov (Silkeborg IF, 20 år),  Sammy Skytte (Silkeborg IF,19 år) og senest Kasper Dolberg, 19 år (AFC Ajax Amsterdam). 

Håkon Grøttland

Fagansvarlig for spillerutvikling i NFF. Han har vært hovedtrener for Drammen Fotballklubb i Oddsenligaen, spillerutvikler ved Norges Toppidrettsgymnas, toppspillerutvikler for Manglerud Star i Adeccoligaen og hovedtrener for Manglerud Star i 1. divisjon for kvinner. I tillegg har vært hovedtrener for J17-landslaget samt spiller- og trenerutvikler i Buskerud FK. Ble i 2007 kåret til årets unge trener av Norsk Fotballtrenerforening.

Leif Gunnar Smerud
Den nåværende U21-landslagstreneren for herrer, og konstituert A-landslagssjef for kvinnelandslaget er utdannet psykolog fra Universitet i København og har ved siden av sine trener og lederverv i fotballen holdt en rekke kurs og foredrag for idrett og næringsliv. Smerud vil være en sentral skikkelse i dybdeløpet ”Norsk spillerutvikling – Hvordan skal vi utvikle enda flere gode fotballspillere?”

Dan Eggen

Trenerutvikler i NFF. Spilte for det norske A-landslaget uten å noen gang ha spilt i den norske toppserien og deltok i VM i 1994 og 1998. Var profesjonell fotballspiller i Danmark, Spania, Frankrike og Skottland. Han har tidligere trent Kolbotns kvinnelag i toppserien for kvinner og KFUM-Kameratene Oslo i norsk andredivisjon.

Lars Bohinen
Den tidligere midtbanekjempen med 49 A-landslagskamper for Norge har etter sin spillerkarriere jobbet som TV-ekspert, sportsdirektør i Vålerenga og Stabæk. Sesongen 2013 tok han treneransvaret for Asker FK i 2. Divisjon, før han ett år senere erstattet Arne Sandstø som trener for Sanderfjord i 1. Divisjon. Under årets sesong har Bohinen ledet laget tilbake spill i Tippeligaen 2017.

Dave Wright

Dave Wright er medgründer og COO i Player Development Project. Dave er en UEFA A-lisensiert trener bosatt i London, som for øyeblikket jobbet på akademiet til Fulham FC. Han tilbragte før dette tre år på Brentford FC sitt akademi, samt at han var trener på New Zealand og i Australia før dette. Han etablerte PDP sammen med sin bror Adam og gode venn James for å utfordre den tradisjonell tankegangen blant trenere og forbedre dagens spillerutviklingsmiljøer.

Adam Wright
Medgründer i Player Development Project. Med bakgrunn fra digital markedsføring og design, er Adam ansvarlig for å bygge opp den verdensledende IT-plattformen PDP er bygget på. Adam var med å starte opp PDP sammen med sin bror Dave og gode venn James for å utgjøre en positiv forskjell i fotballindustrien.

James Vaughan
James er medgründer i Player Development Project, og bor for øyeblikket i Barcelona hvor han sluttfører sin PhD i Kreativitet, Kultur og Coaching i fotball. Han er tidligere landslagsspiller i futsal for New Zealand, og fullførte sin Msc på Universitet i Queensland hvor han undersøkt linken mellom spilleres motivasjon og kreative evner hos noen av de beste unge spillerne i Australia. James er med-gründer i PDP og har som målsetning å bidra til en ny bølge med verdensledende forskning på trenerrollen.

Jan Erik Stinessen
Fagansvarlig for keeperutvikling i NFF. Han har vært en sentral arkitekt i arbeidet med å utvikle en egen utdannelse for keepertrenere gjennom UEFA/NFF-stigen og bidratt til å utvikle en rekke verktøy til opplæring av unge keepere. Mange år bak seg som keepertrener på ulike nivå i norsk fotball og på aldersbestemte landslag.

Rolf Teigen
Leder arbeidet med fotballanalyse i Norsk Toppfotballsenter og har vært mye benyttet rundt de norske landslagene. Tidligere trener for Bryne i 1.divisjon, og nåværende hovedtrener for 2.divisjonsklubben Grorud. Han har også vært tiltaksleder i Norsk Fotballtrenerforening i en årrekke.

Aksel Bergo
Aksel Bergo assistent-trener på Norges U21-landslag for herrer og er også ansatt i Norsk Toppfotballsenter som ansvarlig for deres svært omfattende ”verdens beste”-prosjektet.  Aksel har mange års erfaring som spillerutvikler i Follo FK, og har to ganger blitt norsk seriemester som trener for Kolbotn IL Kvinner.

Kenneth Wilsgård
Kenneth Wilsgård ansatt i Norsk Toppfotballsenter som ansvarlig for analyse og teknologi, og underviser i analysearbeid ved Seksjon for coaching- og idrettspsykologi på Norges Idrettshøyskole. Kenneth har jobbet med analyse på det norske A-landslaget, U21-landslaget og damelandslaget, samt for ulike Tippeliga-klubber. Wilsgård har ellers 13 års erfaring som trener i Haugser, Stabæk og Nordstrand med spillere helt fra 11 år og opp til A-lag.

Christer Basma
Den nåværende trenerutvikleren i NFF Trøndelag vil være et kjent navn for mange. Den tidligere norske A-landslagsspilleren med fortid i Bærum SK, Kongsvinger IL, Stabæk og Rosenborg BK vil huskes best for sine 10 år i sistnevnte klubb hvor han bidro sterkt til klubbens åtte seriegull i perioden og suksess i Champions League. Basma vil lede seansen ”Flest mulig med kvalitet – Trøndelag”, under Barnefotballseminaret i tillegg til å bidra under praksis-seansen i Manglerudhallen.

Knut Tørum
Knut Tørum er en svært erfaren UEFA PRO-lisensiert norsk topptrener med fartstid som trener i Moss, Rosenborg BK og Start og Stabæk (ass.trener). Siden 2014 har han ledet Arendal FK, og i årets sesong rykket klubben opp til OBOS-ligaen. Tørum skal under etterutdanningen for PRO-lisens lede debatten ”Primadonnaledelse – hvordan anerkjenne og respektere sterke spillerpersonligheter?” med Ronny Deila, Erik Hamrén og Lars Bohinen med seg i panelet.

© 2011 Norsk Fotballtrenerforening. All rights reserved.

Norsk Fotball-Trenerforening, Pb 8069 Vågsbygd, 4675 Kristiansand S. Tlf: 38099322 / 91885123 - E-post: tedmoen@online.no.
Ansvarlig redaktør: Teddy Moen-
tedmoen@online.no - 91885123.
Nettredaktør: Jan Otto Solberg -
jan.otto.solberg@gmail.com - 93858224. 

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift